Beezz and Bro's Wannabee Bess

Bess

NHSB 3076525

Geboren: 23-03-2017

 

HD-A 

ECVO clear incl gonioscopie 

SN DNA carrier 

Rest van het DNA panel (my dog dna) clear

LTV: 8

Bess is geboren bij "Beezz and Bro's" en komt uit de combinatie Bee x Sam. Extra bijzonder omdat mama Bee bij ons geboren is en ik vervolgens de geboorte van Bess bij mocht wonen. 

 

Bess is een bijzonder hondje. Ze is het liefste bij ons in de buurt en zo ontzettend lief! Ze is wat sensibel, maar zet haar in haar kracht en ze doet echt alles voor je. Ook voor de kinderen is ze erg lief, prachtig om te zien hoe ze haar spel aanpast. Waar ze bij ons behoorlijk enthousiast aan de speeltjes hangt, is ze bij de kinderen uiterst voorzichtig... 

 

Het is een zalig hondje om mee te werken. Ze is intelligent, snel en altijd ontzettend gedreven. 

 

Update 2024: Bess is op gebied van fokkerij met pensioen. Onlangs hebben we door een terugkerende klacht nader röntgenonderzoek gedaan. Daar kwam uit dat ze een 8e lendenwervel heeft, wat niet wenselijk is. Gelukkig zagen haar rug en heupen er verder prima uit, ook geen signalen van spondylose of artrose. Hopelijk kan Bess ook lekker actief blijven, wat ze zo graag doet. 

Op fokgebied is het wat lastiger. Ze heeft een nestje gehad van 5 pups. Deze pups zijn gecontroleerd en hebben gelukkig allemaal LTV 0. De informatie over een 8e wervel en de erfelijkheid daarvan is wat tegenstrijdig. Toch voelt het niet goed om nog met haar te fokken. Bij haar eerste nest, wisten we het niet, maar nu ligt het anders. We zijn heel blij dat we haar dochter Bi Bi hebben, dus we gaan geen onnodig risico nemen.